27 Aralık 2009 Pazar

Yeniden Sev Beni - Reconstruction


IMDB : 7,2
Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 24 Eylül 2004
Yönetmen : Christoffer Boe
Yapım : 2003, Danimarka
Süre : 90 dk.
Oyuncular Nikolaj Lie Kaas (Alex) , Maria Bonnevie (Simone/Aimee) Krister Henriksson (August Holm) , Nicolas Bro (Leo) Helle Fagralid (Nan Sand) Malene Schwartz (Fru Banum) Ida Dwinger (Monica)
Filmin Konusu Alex düzenli bir hayatı, güzel bir sevgilisi olan Danimarkalı genç bir adamdır. Bir akşam metroda karşılaştığı Aimee’nin peşinden gitme arzusunu bastıramaz ve kız arkadaşı Simone’ye bile hiçbir şey söylemeden çekip gider.
Aimee bir bara girer, Alex de peşinden. Birbirlerini daha önce tanımışlar mıdır ya da bu ilk karşılaşma mıdır? Alex içinde Aimee’yi ömrü boyunca tanıyormuş gibi bir his duyar. Sanki yıllardır birbirlerini tanıyormuş gibi konuşmaya başlarlar, gecenin sonunda ertesi gün buluşmak üzere sözleşirler ve Alex evine döner. Ancak yaşadığı ev artık yoktur, ne ailesi ne sevgilisi kimse O’nu tanımamaktadır. Alex tüm geçmişini, kimliğini yitirmiş bir adamdır, O’nu tanıma şansı olan ve kim olduğunu ispat edebilecek tek insan Aimee’dir.
Fakat sorun düşündüğü kadar kolay çözülmeyecektir. Aimee, O’nu ilk gördüğü andaki gibi kendi hayatına bir anda alabileceği, hayatının tüm boşluklarını doldurabilecek bir kadın değildir. Evlidir ve kocası August aynı Alex’in yaşadıklarını anlatan bir roman üzerinde çalışmaktadır. 24 saatte hayatı altüst olan Alex her şeyi eski haline getirebilecek midir? Ya da her zaman söylendiği gibi; aşk, o güne kadar varolan her şeyi unutmak ve yeni bir hayat yaratmak mıdır?
2003 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Kamera kazanan Yeniden Sev Beni farklı kurgusuyla 2000’li yılların en iyi filmlerinden kabul ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder