8 Temmuz 2009 Çarşamba

Michael Joseph Jackson ,Moonwalker - Ay Dansı


Moonwalker - Ay Dansı izle


Michael Joseph Jackson Biyografi:

Babasının Koca Burun olarak çağırdığı Michael, 28 ağustos 1958 tarihinde, Jackson ailesinin dokuz çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Afrikalı Amerikalı melezi ufaklık, başarıları ve sansasyonel yaşam biçimi ile Amerika'nın en büyük pop starı. Birbirinden yetenekli kardeşleriyle beraber Jackson 5″ı oluşturduğunda Michael henüz beş yaşındaydı. Grubun en küçük üyesi olan Michael Jackson, 1970′lerin en popüler şarkıcı starlarından biri, yalnızken ise 1980′lerin en büyük pop starıydı.

Michael Joseph Jackson, küçük yaşlardan beri müzik ve dans kabiliyeti ile herkesin dikkati çekmeyi başardı. 80′li yılların tartışmasız en büyük pop yıldızı olan Jackson, sanat dünyasında çok az yıldızın sahip olduğu karizma ve hayran kitlesine sahipti. Farklı ses tınısı, izleyeni hayrete düşüren dans figürleri ve insanı yıldız yapabilecek bir ışığa sahip olan sanatçı, kısa sürede listeleri alt üst etti.

Müzik kariyerine kardeşleriyle birlikte oluşturduğu Jackson 5. grubu ile başlayan Michael Jackson, kısa zamanda grubun en bilinen üyesi oldu. Hiçbir grup Jackson'ın karizması altında yaşayamazdı ve öyle de oldu.

Got to be There (1971), Ben (1972), Music And Me (1973) ve Forever, Michael (1975) adlı solo albümlerini Motown Records etiketiyle piyasaya süren sanatçı, 1979 senesinde yayınladığı Off the Wall albümünde Epic Records ile çalıştı.

Michael Jackson'ın kariyeri açısından dönüm noktalarından biri olan bu albüm, Don't Stop Til You Get Enough, Off the Wall ve Rock With You parçalarıyla klasikleşiyordu. Sanatçının o güne kadar yakaladığı en iyi satışa sahip olan albüm Amerika'da 7 kez platin plak aldı.

1982 yılında yayınladığı Thriller, bütün zamanların en çok satan albümü olarak tarihe geçen Michael Jackson, bir sene boyunca Billboard 200 listesinin ilk 10 sırasında yer aldı. Bu süre boyunca 37 hafta 1 numarada bulunan albüm; Thriller, Beat It ve Billie Jean gibi parçalarıyla müzik tarihinin en iyi albümleri arasında yerini aldı. Bir önceki albümde olduğu gibi Thriller da da prodüktör olarak Quincy Jones ile çalışan başarılı müzisyen, 1987de piyasaya sürdüğü Bad albümüyle başarısını devam ettirdi. Billboard 200 listesinde 6 hafta boyunca zirveye yerleşen albümde birbirinden güzel parçalar yer alıyordu. Bunlar arasındaki Smooth Criminal, Bad, Dirty Diana, Liberian Girl ve The Way You Make Me Feel parçalarının her biri dönemin en çok dinlenen hitleriydi.

Michael Jackson, MTVde büyük sükse yapan ilk siyahi şarkıcıydı. Yaptığı müziklerde hep yeniliklere imza attığı gibi klipleri de film tadındaydı. 1991 senesinde yayınladığı Dangerous albümüyle belki de son kez bu kadar dinlenebilir parçalara imza atan Jackson, albümde çıkan ilk single Black or White ile yine müzik piyasasını salladı. Özellikle parçaya çekilen video kliple yediden yetmişe tüm insanları televizyon ekranına çeken sanatçı, albümde yer alan çoğu parçaya çektiği kliplerle gündemde yer almaya devam etti. Ancak medya, sanatçıyı ünlenmeye başladıktan çok kısa bir zaman sonra, erişkin hayatının tüm sorumluluklarından uzak yaşayan bir efsane gibi lanse etmeye başladı. 1993 yılından itibaren Michael Jackson adı, skandallarla beraber anılmaya başlandı.

13 yaşında bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla mahkemeye çıkan Michael Jackson, suçlamaları reddetti. Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley ile 1994 yılında yaptığı evlilik de birçok kişi tarafından medyatik bir evlilik olarak nitelendirildi. Sansasyonel birliktelik, iddiaları doğrularcasına 19 ay sonra son buldu. Aralıklarla yasal sorunlar yaşamaya devam eden süperstar, müziğe hiç ara vermedi ancak 80′li yıllardaki kadar sık albüm çıkarmaya da devam etmedi.

1995 yılında HIStory: Past, Present and Future albümünü yayınladı. İki disklik bu albüm, adından da anlaşıldığı gibi hem geçmişe hem geleceğe yönelikti. İlk diskte Jacksonın hit olmuş 15 şarkısı yer alırken, ikinci diskte yepyeni 15 şarkı bulunuyordu. Amerikada 18 milyon, tüm dünyada toplam 36 milyon satış rakamına ulaşan albüm, tüm zamanların en çok satan albümü olarak Jackson efsanesinin ölmediğini herkese kanıtladı. You Are Not Alone şarkısı Billboard Hot 100 tarihinde zirveden giriş yapan ilk single olarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı.

Albümün yayınlanmasının hemen ardından çıktığı HIStory dünya turnesi ise Jackson için oldukça önemli bir turne oldu. Bu turne sırasında dermatolojisti Deborah Jeanne Rowe ile dünya evine girerek iki çocuk sahibi olan sanatçı, bu turneden sonra bir daha turneye de çıkmadı. Her ne kadar çift oldukça geçmişte yaşadıkları uzun dostluğa dayalı sağlam bir ilişki yürütse de evlilikleri 1999 da sonlanacaktı.

1997 senesinde Blood On the Dance Floor derleme albümünde yer alan, albüme ismini de veren yeni parçasıyla yeniden ekranlara dönen müzisyen, 2001de Invincible adlı albümünü yayınladı ancak istediği başarıyı sağlayamadı.

2008 yılında Thriller albümünün 25. yıldönümü nedeniyle Thriller 25 adlı bir remix albüm yayınlayan Jackson, adından yine eski ihtişamıyla söz ettirmeyi başardı. Thriller 25te ilk Thrillerda yer alan dokuz şarkının orijinal versiyonlarının yanı sıra remiksler ve For All Time adlı yeni bir şarkı bulunuyordu.

2008 in yaz aylarında ise sanatçının 50. yaşını kutlamak amacıyla şirketi Sony BMG, King of Pop adlı bir derleme albüm yayınladı. Albümde yer alacak olan şarkıları Jackson hayranlarının oylarına göre belirleyen Sony BMG, bu nedenle her ülkede farklı bir albüm yayınlamış oldu.

Hayatı boyunca 13 Grammy ödülü alan şarkıcı, 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin neredeyse 750 milyondan fazla kopyası satıldı.

Pop efsanesi Temmuz 2009′da 50 konserlik bir turne ile sahnelere veda etmeye hazırlanıyordu.

50 konserlik turnesi için gece gündüz çalışan Jackson, 25 Haziran 2009 gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.



IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ...
EkleBunu Sosyal paylaşım ButonuEkleBunu RSS Ekle Butonu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder