25 Temmuz 2009 Cumartesi

Halk Düşmanları filmini izle









DÜŞMANLARI
PUBLIC ENEMIES

Bryan Burrough'un Türkiye'de yayınlanmayan "Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43" (Halk Düşmanları: Amerika'nın En Büyük Suç Dalgası ve FBI'ın Doğuşu) adlı kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini Michael Mann üstlendi.

Konusu
Senaryosunu Michael Mann ile Kevin Misher'ın birlikte yazdığı suç dramasının konusu Amerika'nın Büyük Bunalım yıllarında geçer ve FBI ajanı Melvin Purvis'in (Christian Bale canlandırıyor) o dönemin en ünlü suçluları John Dillinger (Johnny Depp canlandırıyor), Baby Face Nelson (Stephen Graham canlandırıyor) ve Pretty Boy Floyd'u (Channing Tatum canlandırıyor) cezaevine tıkma çabası üzerinde odaklanılır.
Rol DağılımıFBI Direktörü J. Edgar Hoover (Billy Crudup canlandırdı) tarafından özel olarak seçilen ve Dillinger'ı ele geçirmek için insan avı başlatan FBI ajanı Melvin Purvis rolünde Christian Bale.

"Halk Düşmanları" çağı olarak tanımlanan 1931 - 1935 yılları arasında yaptığı çok sayıda banka soygunu ile basının manşetlerine yerleşen John Dillinger rolünde Johnny Depp.

Dillinger'ın şarkıcı sevgilisi Billie Frechette rolünde "Kaldırım Serçesi" Şarkıcı Edith Piaf'ı canlandırarak Oscar ödülü kazanan Marion Cotillard.

Banka soyguncusu ve katil zanlısı Pretty Boy Floyd rolünde Channing Tatum.

1930'lu yıllarda Barker çetesiyle ittifak yapmasıyla tanınan ünlü suçlu Alvin Karpis rolünde Giovanni Ribisi. (Karpis ele geçirilen son Halk Düşmanı'ydı).

Dillinger ile Baby Face Nelson'un işbirlikçisi olarak tanınan banka soyguncusu Homer Van Meter rolünde Stephen Dorff.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ilk direktörü J. Edgar Hoover rolünde Billy Crudup.

Dillinger'ın gerçek kimliğinden haberi olmayan sevgilisi Polly Hamilton rolünde Leelee Sobieski.

20. yüzyılın başlarında faaliyet gösteren ve Dillinger ile yaptığı işbirliği ile tanınan Kanadalı banka soyguncusu John "Red" Hamilton rolünde Jason Clark.

Al Capone'un sağ kolu Frank Nitti rolünde John Ortiz.
HALK DÜŞMANLARI FİLMİ GÖSTERİM TARİHİ: 10 TEMMUZ 2009
Yönetmen: Michael Mann
Tür: Action,Crime,Drama,Thriller
Ülke: USA
Dil: English
Konu: The Feds try to take down notorious American gangsters John Dillinger, Baby Face Nelson and Pretty Boy Floyd during a booming crime wave in the 1930s. |
Puan: 7.9/10 (12,901 oy)
Süre: 140 dk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder