17 Temmuz 2009 Cuma

Gran Torino Filmini izle - Arpasuyu - Turkce Filmleri izle







Yapım : 2008, ABD
Tür : Gerilim, Aksiyon, Dram, Suç
Gösterim Tarihi : 6 Mart 2009
IMDb: 8.4 / 10
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo : Nick Schenk , Dave Johannson , Nick Schenk
Görüntü Yönetmeni : Tom Stern
Süre : 116 dk.





Oyuncular:
Clint Eastwood (Walt Kowalski) , Christopher Carley (Janovich) , Bee Vang (Thao Vang Lor), Ahney Her ( Sue Lor) , Brian Haley ( Mitch Kowalski) , Geraldine Hughes (Karen Kowalski)




Konusu:
Walt Kowalski (Eastwood), eşi yeni vefat etmiş bir Kore savaşı gazisidir. 50 yıldır yaşadığı Detroit'teki sokağının uzakdoğulular tarafından “işgal edilmesi”nden rahatsız olan, huysuz, ırkçı ve yanlızlığı seven bir kişiliktir Walt. Thao isimli bir Hmong (Güneydoğu Asya’dan gelen bir ırk) genci, vahşi çete başı kuzenini etkilemek için yan komşusu Walt’ın 72 model Ford Gran Torino’sunu çalmaya kalkışınca Walt tarafından yakalanır.

Thao’nun Gran Torino’yu çalmaktaki başarısızlığını cezalandırmak için Thao’ya sert bir ziyarette bulunmaya karar veren çete, Walt ve Walt’un çiftesi tarafından geri tepilir. Aslında Walt’ın amacı Thao’yu kurtarmak değildir, çete üyelerinin çimlerine basmasına sinirlenmiştir.

Günler geçtikçe diğer Hmong aileleri şükranlarını gösterebilmek için Walt’ın verandasına türlü hediyeler bırakır ve Walt’ı evlerine davet ederler. Zaman ilerledikçe bir zamanlar varlığına dayanamadığı “çekik gözlü”lerle kendi ailesinden daha çok ortak yanı olduğunu fark eden Walt, ayrıca Thao ile kendi evlatlarıyla yaratamadığı bir baba-oğul ilişkisi oluşturur. Fakat Thao’yu terörize eden çete bir türlü Thao’nun ve ailesinin peşini bırakmaz. Bu arada Walt’un çeteyi alaşağı edebilmek için kendi planları vardır.

Clint Eastwood, Gran Torino’nun odak noktasını oluşturan Walt Kowalski ile kariyerinin en unutulmaz performanslarından birine imza atıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder