18 Temmuz 2009 Cumartesi

80 Günde Devr-i Alem - Around The World in 80 Days


80 Günde Devr-i Alem izle


Tür : Macera
Yönetmen : Frank Coraci ,
Senaryo : David N. Titcher , David Andrew Goldstein , David Benullo , , Jules Verne (Kitap) ,
Görüntü Yönetmeni : Phil Meheux ,
Müzik : Trevor Jones , David A. Stewart
Yapım : ABD / Almanya / İrlanda / İngiltere , 120 dk.
Oyuncular : Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) , Steve Coogan (Phileas Fogg) , Robert Fyfe (Jean Michel) , Jim Broadbent (Lord Kelvin) , Ian McNeice (Albay Kitchener) , David Ryall (Lord Salisbury) , Roger Hammond (Lord Rhodes) , Adam Godley (Bay Sutton) , Karen Mok (General Fang) , Arnold Schwarzenegger (Prens Hapi) , Owen Wilson (Wilbur Wright) , Luke Wilson (Orville Wright) , Kathy Bates (Kraliçe Victoria) , Ewen Bremner (Müfettiş Fix) , Cécile De France (Monique de Grave) , Rob Schneider (Hobo)

Phileas Fogg ve Passepartout, Paris'e gitmek üzere buharlı gemiyle yola çıkarlar. Fogg, Londra Kulübü'nde dünyanın çevresini 80 günde dolaşabileceğine dair bir iddiaya grimiştir. Yolculukları sırasında değişik ülkelere uğrayacaklar, 19. yüzyılın tanınmış figürleriyle karşılaşacaklardır. Kimi zaman iddia sonucu yaptıkları yolculuk bir kaçışa dönüşür.
Proje hem oyuncuları hem de kısa rollerde de olsa konuklarıyla dikkat çekiyor. Jules Verne'in klasik romanından uyarlanan film günümüze bolca göndermede bulunuyor ve böylece kitaba farklı bir yorum getiriyor.




EkleBunu Sosyal paylaşım Butonu
EkleBunu RSS Ekle Butonu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder