17 Nisan 2009 Cuma

OSAMA - 2004 Vizyon Dram Afgan Filmi Full Online izle


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 24 Aralık 2004
Yönetmen : Siddiq Barmak
Senaryo : Siddiq Barmak
Görüntü Yönetmeni : Ebrahim Ghafori
Müzik : Mohammad Reza Darvishi
Yapım : 2003, Afganistan / Hollanda / Japonya , 83 dk.

Oyuncular : Marina Golbahari (Osama) , Arif Herati (Espandi) , Zubaida Sahar (Anne) , Mohamad Nader Khadjeh , Mohamad Haref Harati , Gol Rahman Ghorbandi , Khwaja Nader , Hamida Refah

KONUSU

Taliban rejiminin hüküm sürdüğü Afganistan’da kadınların yanlarında bir erkek akrabaları olmadan sokağa çıkmaları yasaklanmıştır. Hiçbir erkek yakını olmayan kadınlarsa evlerinde açlıktan ölmeye mahkumdur.

Bir anne ve oniki yaşındaki kızı da Taliban başa geçtikten sonra işsiz kalırlar ve anne kocasıyla erkek kardeşini savaşta kaybeder. Kendisi ve çocuğunu hayatta tutabilmek için annenin yapabileceği tek birşey vardır. Kızını erkek kılığına sokmak… Artık her dakikaları Taliban askerleri tarafından farkedilme ve öldürülme korkusuyla geçmeye başlar. Hayat artık zorlu bir yolculuğun ucundadır.

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Osama, Afgan yönetmen Siddiq Barmak’tan bir başyapıt ve Taliban başa geçtiğinden beri yapılmış ilk Afgan filmi. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yabancı Film seçilen Osama’nın en ilginç özelliklerinde biri de filmdeki hiçbir başrol oyuncusunun profesyonel olmaması. Barmak tüm oyuncuları günlerce Afganistan sokaklarında dolaşarak seçmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder