17 Nisan 2009 Cuma

DUNYANIN DURDUGU GUN - The Day The Earth Stood Still 2008 Bilimkurgu-Aksiyon Full Online



Yapım : 2008, ABD
Tür : Bilim Kurgu / Aksiyon / Dram / Gerilim
Yönetmen : Scott Derrickson
Senaryo : Edmund H. North, David Scarpa


Oyuncular : Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith, Ken Kirzinger, John Cleese, Kathy Bates, Roger R. Cross, Lorena Gale, Brandon T. Jackson, Michael Hogan, David Richmond-peck, Jon Hamm, Ty Olsson, Geoff Meed, Hiro Kanagawa, Andrew Wheeler, Aaron Douglas, Serge Houde, Daniel Bacon, Chris Bradford, Tyler Mcclendon, Ben Cotton, J.c. Mackenzie, Alisen Down, Mousa Kraish, Patrick Sabongui, Richard Tillman, Sunita Prasad, Craig Stanghetta, George Sharperson, Aaron Craven, Kevan Kase, Shaine Jones, Victor Favrin, Bertrand Roberson Jr., Dean Redman, Blair Redford, Douglas Chapman, Josue Aguirre, Jennifer Paterson, Leanne Adachi, Dawn Chubai, Jay-nicolas Hackleman, Sandy Colton, Ed Fong, Mark Kogan, Daniel Wisler, Brad Dryborough, Daniel St. Andrews, Darien Provost, Stefan Busse, Heather Doerksen, Marci T. House, Shaker Paleja


Yapımcı : Erwin Stoff, Gregory Goodman, Paul Harris Boardman
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : Tyler Bates
Dağıtım : Tiglon
Süre : 1 saat, 35 dk.

Dünya Bizim Değil, Biz Sadece Misafiriz

Maya Takviminin 21 Aralık 2012′ de sona erecek olması, birçok farklı görüşü beraberinde getiriyor. Kıyametin kopacağı, dünyanın sonunun geleceği, marduk’un gelip dünyaya çarpacağı gibi yorumlar yapılıyor. Görüşlerin bir kısmı ise bu tarihin dünyanın, insanlığın ya da evrenin sonu olmadığı, 21 bin yıllık bir evrim sürecinin bu tarihte tamamlanacağı ve insanlığın yepyeni bir çağa geçiş yapacağı yönünde birleşiyor. Bir şey olsun ya da olmasın bu tarihten önce, iyi bir zamanlamayla Dünyanın Durduğu Gün benzer tartışmaları eksenine alan bir film olarak karşımıza çıktı. Hem de dünya ile aynı anda Türkiye’de de.

1951 yılı yapımı Robert Wise imzalı aynı adlı filmin tekrar çekimi olan Dünyanın Durduğu Gün, Scott Derrickson’ın üçüncü uzun metrajlı filmi. Keanu Reeves’in uzaylı Klaatu’yu, Jennifer Connelly’nin doktor Helen Benson’ı, Kathy Bates’in Amerika Birleşik Devletler Savunma Bakanı Regina Jackson’ı, Will Smith’in oğlu Jaden Smith‘in Jacob Benson’ı canlandırdığı film ne yazık ki oyuncularıyla görsel efektleri kadar göz doyurmuyor.

Filmin hikayesi şöyle:

Dünyaya yakın bir mesafeden geçecek bir gök cismi, rotasını değiştirerek tam üzerimize yönelince insanlığın müdahele etmek için fazla zamanları kalmamıştır. Ancak bu gök cismi hızını yavaşlatıp, New York’un orta yeri Central Park’a konması ile, durum dünya için oldukça tehlikeli bir hal alır. Küre şeklindeki bu gök cisminin içinden insan formuna benzeyen bir canlı ve onu koruyan dev bir robot çıkar. İnsan formundaki bu canlı, içinde daha önceki dünya ziyaretleri sırasında aldıkları bir DNA’dan yararlanarak oluşturulmuş bir insan bedeni taşımaktadır. Gelişimini tamamlayan bu insan bedeni uzaylı Klaatu’ya ev sahipliği yapmaktadır. Yakalanan Klaatu sorguya çekilirken hatırlarda kalan şu diyalog yaşanır.


SEÇENEK 1 IZLE









SEÇENEK 2 IZLE







SEÇENEK 3 IZLE







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder