30 Kasım 2009 Pazartesi

Köfte Yağmuru – Cloudy with a Chance of Meatballs (Altyazılı)


Tür : Animasyon / Aile
Gösterim Tarihi : 20 Kasım 2009
Yönetmen : Phil Lord Chris Miller
Senaryo : Phil Lord , Chris Miller , Judi Barrett (Kitap) , Ron Barrett (Kitap)
Müzik : Mark Mothersbaugh
Yapım : 2009, ABD , 90 dk.

Seslendirenler : Bill Hader (Flint Lockwood) , Anna Faris (Sam Sparks) , James Caan (Tim Lockwood) , Andy Samberg (Baby Brent) , Bruce Campbell (Mayor Shelbourne) , Mr. T (Earl Devereaux) , Neil Patrick Harris (Steve) , Mr. T (Earl Devereaux) , Lauren Graham (Fran Lockwood)
İnsanların size ne yiyip ne yiyemeyeceğinizi söylemelerinden bıktınız mı? Her gün aynı sıkıcı yiyecekleri midenize doldurmak zorunda olmak sizi hayal kırıklığına mı uğrattı? İstediğiniz yemeği istediğiniz zaman sipariş edebileceğiniz günü mü bekliyorsunuz? Eh, bekleyişiniz sona erdi. 2009 yılında, Köfte Yağmuru‘yla doymaya hazır olun. Sevilen çocuk kitabından uyarlanan destansı boyutlardaki bu komik macera, yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabayı anlatıyor!

Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dahidir. Ama sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır.

Flint’in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten çizburger yağmaya başlar.

Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle “tarihin en büyük hava fenomeni”ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks’la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam’in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder