26 Mayıs 2009 Salı

Last Chance Harvey



Last Chance Harvey izle


Yönetmen: Joel Hopkins
Yapım Yılı: 2008
Firma: Overture Films
Süre: 1 saat 32 dk
Dil: İngilizce
IMDB Puanı: 7.4 (1,390 Oy)
Ülke: İngiltere Amerika
Tür: Dram, Romantik
Müzik: Dickon Hinchliffe
Senaryo: Joel Hopkins
Yapımcılar: Jawal Nga , Tim Perell , Guy Tannahill

Filmin hem yönetmeni hem senaristi Joel Hopkins. Başrollerde iki kez Oscar ödüllü Dustin Hoffman, iki kez Oscar ödüllü Emma Thompson, Eileen Atkins ve Kathy Baker var.

New Yorklu Harvey Shine, hayatını sinema ve televizyon reklamları için kısa tanıtım müzikleri yaparak kazanmaktadır. Aslında işler pek de yolunda gitmemektedir; işini kaybetmek üzeredir. Patronu ona işiyle ilgili son bir şans daha verir. Bunun üzerine Harvey de kızının Londra'daki düğününe katılıp pazartesi sabahı yapılacak olan çok önemli toplantıya yetişeceğine dair ona söz verir.

Harvey'i Londra'ya geldiğinde tatsız bir olay beklemektdir. Kızı düğün günü kendisine üvey babasının eşlik etmesini istemiştir. Kalbi fena halde kırılan Harvey, ne kadar incinmiş olduğunu belli etmemeye çalışır ve havaalanına da zamanında ulaşabilmek için düğünü terk eder. Ancak aksilikler peşini bırakmaz. Uçak kaçmıştır. Her ne kadar patronunu arayıp durumu izah etmeye çalışsa da fayda etmez: Harvey işten kovulur.

Havaalanındaki barda öylece kalır. Çok üzgündür. O sırada orada Kate ile tanışır. Kate kırklı yaşlarındadır ve Ulusal İstatistik Ofis'inde çalışmaktadır. Onun da kendine has sorunlarla vardır. İşi tüm zamanını almaktadır. Ayrıca annesinin bitmek tükenmek bilmeyen telefonları onu boğmaktadır. Tanımadığı birkaç adamla tanışma çabası da hayatına pek renk katmamıştır. Sohbet derinleştikçe Harvey, Kate'in zekasından ve sevecen tavrından etkilenir. Kısa bir sürede, birbirlerinin hayatına dahil olacaklardır...
















EkleBunu Sosyal paylaşım ButonuEkleBunu RSS Ekle Butonu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder