21 Aralık 2009 Pazartesi

Van Helsing (2004) Online izle [Tarihli-Aksiyon-Korku]











.....Van Helsing.....















Tür : Aksiyon / Korku / Fantastik



Gösterim Tarihi : 7 Mayıs 2004



Yönetmen : Stephen Sommers



Senaryo : Stephen Sommers



Görüntü Yönetmeni : Allen Daviau



Müzik : Alan Silvestri



Yapım : 2004, ABD , 132 dk.



Oyuncular :



Hugh Jackman (Abraham Van Helsing) , Kate Beckinsale (Anna) , Richard Roxburgh (Kont Dracula) , David Wenham (Carl) , Will Kemp (Velkan / Kurt Adam) , Shuler Hensley (Frankenstein’ın Annesi) , Kevin J. O’Connor (Igor) , Samuel West (Victor Frankenstein)



Konusu :



Gabriel Van Helsing, hatırlamadığı geçmişindeki bir lanetten dolayı reddemediği bir görev almıştır. Vatikan’daki gizli bir örgüt için çalışan Van Helsing, dünyaya kabuslar yaşatan şeytani yaratıkları avlamaktadır. İnsanlık için yaptığı büyük iyilikler anlaşılamadığı için Van Helsing kahraman değil, bir katil olarak görülmektedir.Efsanevi ölümsüz vampir Kont Drakula’yı yoketmek için Transilvanya’ya gönderilen Van Helsing, bu bölgenin Drakula’nın yarattığı korku havasıyla onun tarafından yönetildiğini görür.Drakula’nın en büyük düşmanı olan çingene Valerious ailesinin hayatta kalan son bireyi Anna Valerious’la tanışan Van Helsing, genç avcı kadının ailesinin intikamını almak için Drakula’yı avlamak istediğini öğrenince, ortak düşmanlarına karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar.

İki avcının amaçlarına ulaşabilmeleri için, Drakula’yı ve onun yarattığı korku imparatorluğunun şeytani güçleri olan Kurtadam ve Frankenstein’ı da yenmeleri gerekecektir.





....Moderatör'ün Yorumu....



Senaryoyu da yazan yönetmen Stephen Sommers, Bram Stoker tarafından yaratılan ünlü vampir avcısı Van Helsing’i ve korku edebiyatının önde gelen canavarlarını aynı filmde buluşturmuş.Bildiğimiz gibi bir Drakula var bir de onun hepsi birbirinden güzel gelinleri var. Ayrıca Drakula'nın yanında kurt adam ve de doktor Frankenstein'ın yarattığı malum canavar Frankenstein var. Hepsinin karşısında da Vatikan onaylı son muhteşen kahraman Gabriel Van Helsing. Onun yanında da çingene prensesi Anna Valerious ve de Van Helsing'in yamağı görünümündeki Carl.





1999 ve 2001'de çevirdiği iki Mumya filmiyle turnayı iki gözünden birden vuran Stephen Sommers bu iki macera sonrası 3 senelik bir aradan sonra Van Helsing ile döndü. 160.000.000 $ bütçeli film tüm canavarları bir araya getirmesinin yanı sıra kahramanların bir mikserde karıştırılmış hali olan Van Helsing ile de dikkat çekiyor. Zira şapkası ister istemez Indy'yi çağrıştırıyor, karakteri de bariz bir şekilde Mumya'da Brendan Fraser'ın canlandırdığı Rick O'Connell'ı andırıyor. Sadece biraz daha sert ve kibarlıktan nasbini almamış. Bayan kahramanımız da Evelyn Carnahan'a oranla biraz daha akıllı ve yetenekli. Drakula'mız da her zamanki gibi karizmatik. Van Helsing'in yamağı rolündeki Carl da işe yarar bir yardımcı. Oyuncu performansları için diyecek bir şey yok, zira filmin büyük kısmını efektler oluşturuyor. Ancak Yüzüklerin Efendisi serisinde canlandırdığı Faramir rolünden buradaki Carl'a geçiş yapan David Wenham biraz sırıtmış. Yüzüklerin Efendisi'ni izleyenler Wenham'ı bu rolde soğuk karşılayabilirler.



Efekt bakımından masraftan kaçınılmadığı bariz belli olan bir eser. Gerek ses efektleri gerekse görsel efektler filmin keyfini artırıyor. Özellikle görsel efektlerde ILM ve WETA'nın birlikte çalışması dikkat çekici. Sommers muhtemelen Gollum'un başarısından sonra canavar efektleri için WETA ile anlaşmış. Karmaşık sahnelerdeki efektlerde efektlerdeki ILM etiketi belli oluyor. Özellikle Budapeşte'de ve Transilvanya'da Drakula'nın şatosundaki sahneler gerek efekt kullanımı gerekse set tasarımları bakımından dikkat çekiciler. 160.000.000 $'ın nereye gittiği belli oluyor.

Mantık hatalarına ve senaryodaki açıklara rağmen aksiyon ve eğlencenin üst seviyede gezindiği, canavarların ve kötülerin her zamanki gibi iyilerden daha çekici gözüktüğü, ara sıra gerecek, ama sonuçta sizi eğlendirecek bir yapıt.













**************



***************









....Lütfen Filmler Hakkındaki Görüşlerinizi Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyiniz.....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder